Κίεβο: Ο Καντίροφ στέλνει τους ανήλικους γιους του στο μέτωπο, νομιμοποιεί τη συμμετοχή παιδιών – Βίντεο 

Η στάση του ηγέτη της Τσετσενίας φαντάζει ως μήνυμα, ως ένα παράδειγμα, σε όσους αρνούνται να επιστρατευτούν ωστόσο, «δεν αποκλείεται να γυρίσει μπούμερανγκ».

Την καυστική αντίδραση του Κιέβου προκάλεσε η απόφαση του ηγέτη της Τσετσενίας, και στενού συμμάχου του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ να στείλει, σύμφωνα με όσα αναφέρει, τους ανήλικους γιους του στο μέτωπο. 

Ο Ραμζάν Καντίροφ έκανε την ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Telegram, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό βίντεο λέγοντας πως «έτσι θα δείξουν τι αξίζουν». Η στάση του Καντίροφ φαντάζει ως μήνυμα, ως ένα παράδειγμα, σε όσους αρνούνται να επιστρατευτούν ωστόσο, «δεν αποκλείεται να γυρίσει μπούμερανγκ» προκαλώντας νέα αναταραχή. Πρόσφατα ο Τσετσένος διαβεβαίωνε ότι «τα παιδιά των μανάδων της Τσετσενίας δεν κινδυνεύουν».  

Στο βίντεο οι τρεις γιοι του Καντίροφ, χρησιμοποιούν σειρά όπλων, ακόμα και μπαζούκα. 

«Ο Καντίροφ ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα ανήλικα παιδιά του στον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν: Αχμάτ, 16, Έλι (15), Άνταμ (14). Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία νομιμοποιεί τη συμμετοχή ανήλικων σε μάχη. Κάθε μέρα σκέφτομαι ότι έχω δει όλη τη διαστροφή της Ρωσίας. Αλλά πραγματικά δεν υπάρχει ναδίρ» σχολίασε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντον Γεραστσενκο αναρτώντας το βίντεο του Καντίροφ. 

Πηγή: skai.gr