«Είναι ικανοί για όλα»: Κίεβο κατά Μόσχας για βίντεο που θα δείχνει ψεύτικη επίθεση στη Ρωσία

«Είναι ικανοί για όλα» δηλώνει το Κίεβο, αντιδρώντας στην ενημέρωση των ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή χρήση ψεύτικου βίντεο από τη Ρωσία ως πρόσχημα για εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε την Παρασκευή ότι η ουκρανική κυβέρνηση «λαμβάνει υπόψη κάθε κίνδυνο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι έχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα σκοπεύει να βιντεοσκοπήσει μια ψεύτικη επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το υλικό
αυτό ως πρόσχημα για να εισβάλει στη γειτονική της χώρα ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Δεν έχουμε δει το βίντεο καθ’ αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μας ενημέρωσαν λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του [εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ] Νεντ Πράις ότι διαθέτουν αυτό το κομμάτι των πληροφοριών», είπε ο Κουλέμπα στο CNBC. «Λοιπόν, τώρα περιμένουμε [για τις] λεπτομέρειες. Αλλά αν με ρωτήσετε αν υπάρχει κάτι που η Ρωσία δεν θα μπορούσε να κάνει για να προκαλέσει πόλεμο, η απάντησή μου θα ήταν όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κουλέμπα. «Όλα είναι πιθανά, και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κάθε κίνδυνο» σημείωσε.

Η Μόσχα πάντως απέρριψε ως «ανοησίες» τις αναφορές των ΗΠΑ περί στημένου βίντεο ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr