Κέρι: Το ISIS έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον χριστιανών και μουσουλμάνων

Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση» σε βάρος των χριστιανών, των γιαζίντι και των σιιτών μουσουλμάνων στις περιοχές που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει ως γενοκτονία τις ενέργειες των τζιχαντιστών, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να έχει αποφύγει επανειλημμένα να κάνει χρήση τέτοιων όρων.

Ο κ. Κέρι τόνισε ότι οι τζιχαντιστές είναι «γενοκτονική» δύναμη με τις προκηρύξεις, την ιδεολογία και τα έργα τους, χωρίς όμως να εξηγήσει εάν ο χαρακτηρισμός της δράσης του ISIS ως γενοκτονία θα επηρεάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης.

«Το να χαρακτηρίζουμε αυτά τα εγκλήματα είναι σημαντικό, αλλά αυτό που είναι απαραίτητο είναι να τα σταματήσουμε», είπε.

Πέραν των σφαγών που έχει διαπράξει, το ΙΚ έχει υποδουλώσει χιλιάδες γυναίκες της οποίες δημοπρατεί στους μαχητές του, έχει στείλει χιλιάδες παιδιά και εφήβους στα παιδιά των μαχών.
Πηγή: skai.gr