Σφοδρή επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, με αφορμή την ομιλία του Τούρκου προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Κατς κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εκφώνησε «αντισημιτική και εμπρηστική ομιλία», υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου το Ισραήλ για την κατάσταση στη Γάζα και ότι χαρακτήρισε τη Λωρίδα «το πιο απάνθρωπο στρατόπεδο συγκέντρωσης της εποχής μας».
Όπως σημείωσε:
Ο άνθρωπος που αγκαλιάζει και χρηματοδοτεί τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ επειδή δρα για την αυτοπροστασία του απέναντι σε μια τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ερντογάν ξέρει να εκφωνεί ομιλίες και να ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όμως όταν έρχεται η ώρα των πράξεων αποδεικνύεται «χάρτινος σουλτάνος».
Ο Κατς αναφέρθηκε ακόμη στην τουρκική στάση απέναντι στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν δεν έχει τοποθετηθεί για πυραύλους που, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτόξευσε η Τεχεράνη προς τουρκικό έδαφος. «Τώρα υπέγραψε το Σύμφωνο της Μέκκας για την προστασία της Σαουδικής Αραβίας, όμως όταν οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους προς την πόλη της Μέκκας – και κλήθηκε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του – απλώς εξαφανίστηκε», συνέχισε.
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο Κατς απηύθυνε ευθεία προειδοποίηση στον Τούρκο πρόεδρο:
«Του προτείνω να σταματήσει να ασχολείται με το Ισραήλ – το Ισραήλ είναι ισχυρό και ξέρει να φροντίζει τον εαυτό του», έγραψε.
Για να καταλήξει λέγοντας:
«Δεν είμαστε οι Κούρδοι και οι ανυπεράσπιστοι άνθρωποι που ο Ερντογάν καταπιέζει στην Τουρκία ακόμη και αυτές τις ημέρες».
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.