Κατηγορία για σεξουαλική επίθεση κατά Τραμπ από πρώην μοντέλο

Κατηγορία για σεξουαλική επίθεση κατά Τραμπ από πρώην μοντέλο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το πρώην μοντέλο Έιμι Ντόρις με συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η 47χρονη σήμερα Αμερικανίδα λέει ότι το περιστατικό συνέβη στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 ενώ και οι δύο βρίσκονταν στο Αμερικανικό Όπεν, τη μεγάλη διοργάνωση του τένις στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα η Ντόρις αναφέρει ότι ο Τραμπ την έπιασε βίαια και της επιτέθηκε έξω από την τουαλέτα της πολυτελούς σουίτας που είχε νοικιάσει στις εγκαταστασεις του Όπεν.

«Ένιωσα αηδιασμένη, βεβιασμένη. Απλά έχωσε τη γλώσσα του βαθιά στο λαιμό μου και τον απωθούσα. Και τότε το κράτημά του έγινε πιο σφιχτό και τα χέρια του με άγγιζαν παντού, στα οπίσθια, στα στήθη, στην πλάτη μου, παντού», περιγράφει η καταγγέλλουσα.

Οι δύο τους είχαν βρεθεί μαζί στο Όπεν διότι ο τότε σύντροφος της Ντόρις ήταν φίλος του Τραμπ.

Ο Guardian σημειώνει ότι μέσω των δικηγόρων του ο Αμερικανός Πρόεδρος «αρνήθηκε με τον πιο δυνατό τρόπο ότι έχει ποτέ παρενοχλήσει, κακοποιήσει ή συμπεριφερθεί ανάρμοστα προς την Ντόρις».

Φίλοι και η μητέρα της Έιμι Ντόρις επιβεβαιώνουν ότι τους είχε περιγράψει το περιστατικό εκείνη την περίοδο. Η ίδια λέει ότι δεν προέβη στην καταγγελία το 2016, όταν άλλες γυναίκες είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του Αμερικανού Προέδρου φοβούμενο τις συνέπειες για την οικογένειά της, ως μητέρα μικρών δίδυμων κοριτσιών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν τότε 51 ετών και παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του Μάρλα Μέιπλς.