Κλείσιμο

Καθηγητής στη Φλόριντα έσπασε το ρεκόρ μακροβιότερης παραμονής κάτω από το νερό - Πάει και για νέο (Βίντεο)

Joseph παρέμεινε πάνω από 74 ημέρες στον πυθμένα μίας λιμνοθάλασσας, σε βάθος λίγο παραπάνω από 9 μέτρα στη Φλόριντα -  Σκοπός του είναι να μείνει εκεί ώσπου να σπάσει το φράγμα των 100 ημέρων

Ένας Αμερικανός ερευνητής, ο Joseph Dituri, κατέρριψε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κάτω από το νερό χωρίς αποσυμπίεση.

Ο Joseph παρέμεινε πάνω από 74 ημέρες στον πυθμένα μίας λιμνοθάλασσας, σε βάθος λίγο παραπάνω από 9 μέτρα στη Φλόριντα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος για αυτόν καθώς επιμένει ότι δεν προτίθεται να σταματήσει. Την Κυριακή είπε ότι σκοπός του είναι να μείνει εκεί ώσπου να σπάσει το φράγμα των 100 ημέρων.

«Η περιέργεια για ανακάλυψη με οδήγησε εδώ», είπε ο Joseph και πρόσθεσε: «Ο στόχος μου από την πρώτη μέρα ήταν να εμπνεύσω τις επόμενες γενιές, να δώσω στοιχεία σε επιστήμονες που μελετούν την υποθαλάσσια ζωή και να μάθουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα σε ακραία περιβάλλοντα».

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για την παραμονή περισσότερες μέρες κάτω από τη θάλασσα σε περιβάλλον πίεσης, ήταν 73 ημέρες και το κατάφερε στην ίδια τοποθεσία δύο καθηγητές το 2014.

Αντίθετα με ένα υποβρύχιο, το δωμάτιο που χρησιμοποιεί δεν είναι τεχνολογικά εξοπλισμένο, ώστε να προσαρμόζεται σε αυξανόμενη υποθαλάσσια πίεση.

Ο καθηγητής Joseph Dituri, γνωστός και ως dr. Βαθιά Θάλασσα, ξεκίνησε το υποβρύχιο ταξίδι του την 1η Μαρτίου στο «Jules Undersea Lodge» ένα μικρό δωμάτιο που βρίσκεται στον πυθμένα της λιμνοθάλασσας Key στη Φλόριντα.

Πήρε το όνομά του από τον Ιούλιο Βερν και το διάσημο βιβλίο του «20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα».

Οι ερευνητές μελετούν την υγεία του 55χρονου, καθώς και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της τόσο μεγάλης απομόνωσης και εγκλεισμού, πραγματοποιώντας μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις. Όμως ο χρόνος του κάτω από το νερό δεν τον έχει κρατήσει από τα καθήκοντά του ως καθηγητής. Ο Joseph Dituri διδάσκει το μάθημα της βιοϊατρικής μηχανικής μέσω διαδικτύου ενώ ζει στη λιμνοθάλασσα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Για να είναι απασχολημένος, ο καθηγητής ξυπνά καθημερινά στις 5 το πρωί για να κάνει γυμναστική. Σύμφωνα με πληροφορίες καταναλώνει γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως αυγά και σολομό, τα οποία μπορεί να «μαγειρέψει» στον φούρνο μικροκυμάτων του.

Αν και η υποβρύχια παραμονή του έχει αποδειχθεί πρωτοποριακή, είναι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει σε ορισμένες δραστηριότητες στη στεριά.

«Αυτό που μου λείπει περισσότερο από το να είμαι στην επιφάνεια είναι κυριολεκτικά ο ήλιος», είπε μιλώντας στο Associated Press.

Πηγή: skai.gr