Κλείσιμο

Κατεχόμενα - "προεδρικές" εκλογές: Προηγείται ο Τατάρ, αλλά...

Έως στιγμής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν στις «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ φαίνεται να προηγείται με 33,75% έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που συγκεντρώνει 27,82% με τις «εκλογές» να πηγαίνουν σε δεύτερο γύρο. Ικανοποιεί μεν την Άγκυρα ότι ο Τατάρ προηγείται, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ανέμενε η τουρκική κυβέρνηση, ειδικά μετά το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης των Βαρωσίων. Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύεται ότι θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 10 το βράδυ, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο νικητής θα ξεκαθαρίσει στο δεύτερο γύρο των «εκλογών».

Στο μεταξύ, το ποσοστό της συμμετοχής κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς μέχρι τις 17.00 το γενικό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες στα κατεχόμενα έφθασε το 54.72%.

Τ/κ και ξένοι αναλυτές υπογραμμίζουν τη σημασία των «προεδρικών» για το μέλλον του Κυπριακού. Στις σημερινές «εκλογές» αναμετριούνται δύο μέτωπα, αυτό της ομοσπονδιακής λύσης και αυτό των υπερασπιστών των περίφημων εναλλακτικών λύσεων στο Κυπριακό. Οι λεγόμενες «προεδρικές» διεξάγονται σε μια περίοδο κατά την οποία στο προσκήνιο των εξελίξεων έχει εμφανιστεί η προοπτική της διενέργειας μιας νέας άτυπης διάσκεψης που θα καθορίσει το μέλλον του Κυπριακού.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου - skai.gr