Η Καλιφόρνια σε κατάσταση σοκ μετά τα δύο περιστατικά μαζικών πυροβολισμών

Μέσα σε τρεις ημέρες , 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστά περιστατικά - «Η μία τραγωδία μετά την άλλη», έγραψε στο Twitter κυβερνήτης της Πολιτείας 

Μόλις δύο ημέρες αφού ένοπλος σκότωσε 11 ανθρώπους σε στούντιο χορού εν μέσω των εορτασμών για το κινεζικό νέο έτος στο Μόντερεϊ Παρκ, μια περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας, επτά ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αγροτική περιοχή κοντά στο Σαν Φρανσίσκο - ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον εργατών σε αγροκτήματα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου το ένα από το άλλο.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε ότι επισκεπτόταν επιζώντες της σφαγής του Σαββάτου στο προάστιο Μόντερεϊ Παρκ του Λος Άντζελες όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό της Δευτέρας στη βόρεια Καλιφόρνια.

«Η μία τραγωδία μετά την άλλη», έγραψε στο Twitter.

Αυτές οι δύο απανανωτές επιθέσεις έχουν συγκλονίσει την αμερικανική Πολιτεία και ξεχωρίζουν και λόγω της ηλικίας των δραστών τους - και οι δύο ήταν άνδρες σε ηλικία συνταξιοδότησης, πολύ μεγαλύτεροι από όσο είναι συνήθως οι δράστες τέτοιων μακελειών.

Οι αρχές ωστόσο επεσήμαναν ότι ακόμη δεν έχουν εντοπίσει το κίνητρο των δύο περιστατικών .

Το μακελειό του Σαββάτου  στο Μόντερεϊ Παρκ, είναι ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά που έχουν καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες, σύμφωνα με τη Χίλντα Σολίς, μέλος του Συμβουλίου Επιθεωρητών της κομητείας.

Το 1984, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εστιατόριο McDonald’s στο Σαν Ντιέγκο, η πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στην Καλιφόρνια.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί στο Σαν Μπερναρντίνο, στη κομητεία του Λος Άντζελες, το 2015 από τα πυρά ενός ζευγαριού. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για εξτρεμιστές που είχαν εμπνευστεί από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Σκοτώθηκαν λίγες ώρες αργότερα σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Από τα 185 περιστατικά ένοπλων επιθέσεων από το 1966 ως το 2022 που έχουν καταγραφεί στη βάση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Violence Project, μόνο ένα είχε δράστη πρόσωπο άνω των 70 ετών: το 1981 ένας συνταξιούχος ανθρακωρύχος σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Κεντάκι.

Πηγή: skai.gr