Σφοδρές καταιγίδες συνεχίζουν να πλήττουν την Καλιφόρνια - Πάνω από 11.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι στην Καλιφόρνια επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες το Σαββατοκύριακο - Αγνοείται ένα πεντάχρονο αγόρι

Στο έλεος σφοδρών καταιγίδων βρίσκεται για ακόμα μία φορά η Καλιφόρνια η οποία έχει ήδη πληγεί φέτος από καταστροφικές πλημμύρες και σφοδρές χιονοπτώσεις. Οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους ενώ αγνοείται ένα πεντάχρονο αγόρι.

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι στην Καλιφόρνια επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν μέσα στη βδομάδα. 

Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) ανακοίνωσε ότι «οι περίοδοι μέτριας έως ισχυρής χιονόπτωσης θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα».

Καλιφόρνια

Από 30 έως 91 εκατοστά νέο χιόνι έπεσε σε τμήματα της περιοχής Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια το Σαββατοκύριακο και περισσότερα από 11.000 σπίτια στην πολιτεία παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Κυριακή, σύμφωνα με το poweroutage.us.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κυβερνήτης Gavin Newsom προέτρεψε τους Καλιφορνέζους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση τις επόμενες ώρες παρά το γεγονός πως αναμένετα βελτίωση του καιρού από αύριο, Τρίτη.

Μεταξύ 26 Δεκεμβρίου και 9 Ιανουαρίου, περιοχές της Καλιφόρνια είδαν έως και έξι φορές περισσότερη βροχή από το συνηθισμένο, σύμφωνα με το NWS.

Οι καταιγίδες έπληξαν παράκτιες πόλεις όπως η Σάντα Κρουζ και το Σαν Φρανσίσκο, ανοίγοντας καταβόθρες στους δρόμους και κόβοντας το ρεύμα σε χιλιάδες σπίτια.

Επίσης, η βροχή ανέβασε τη στάθμη του νερού σε ποτάμια σε όλη την πολιτεία. 

Πηγή: skai.gr