Κλείσιμο

Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί με αναφορές για νεκρούς- Αυτοκτόνησε ο δράστης

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα μέσα σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις τόνισε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματισμοί και πολλοί θάνατοι» και πως ο δράστης είναι νεκρός.

Συμπλήρωσε πως δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ο δράστης, αν σκοτώθηκε από πυρά ή αν αυτοκτόνησε.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύποπτος είναι νεκρός», δήλωσε ο Ντέιβις, αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ανέφερε, επίσης, πως ο δράστης εργαζόταν στο αμαξοστάσιο.

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας της Σάντα Κλάρα ανέφερε σε ανακοίνωση της στο twitter ότι ο δράστης είναι νεκρός. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου σκότωσαν τον δράστη ή αν αυτός αυτοκτόνησε.

Ο αριθμός των τραυματιών και η σοβαρότητα των τραυματισμών τους παραμένοι άγνωστος μέχρι στιγμής.

«Ο ένοπλος δράστης δεν αποτελεί πλέον απειλή και η εγκατάσταση έχει εκκενωθεί», έγραψε ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρδο.

Το Σαν Χοσέ, μια πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Ένας τοπικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News ανέφερε ότι το κτίριο δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό, οπότε ο δράστης θα χρειαζόταν να διαθέτει πρόσβαση υπαλλήλου ή να έκανε διάρρηξη για να εισβάλει στο κτίριο.

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ