Κλείσιμο

Καλιφόρνια: Μαίνεται η πυρκαγιά κοντά στο το Εθνικό Πάρκο Yosemite - Καίει ανεξέλεγκτη, χιλιάδες εκκενώσεις

Η αποκαλούμενη Oak Fire γιγαντώθηκε γρήγορα από το ξέσπασμά της την Παρασκευή. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί τμήμα της Καλιφόρνια, καθώς η μεγαλύτερη ενεργή πυρκαγιά στις ΗΠΑ εξαπλώνεται γρήγορα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Η αποκαλούμενη Oak Fire γιγαντώθηκε γρήγορα από το ξέσπασμά της την Παρασκευή. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

Η φωτιά με την ονομασία «Oak», που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής νοτιοδυτικά του πάρκου κοντά στο Midpines στην κομητεία Μαριπόζα, αυξήθηκε σε 26,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το τμήμα δασοκομίας και πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, γνωστή ως CalFire.

Εντολές εκκένωσης τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο για περισσότερους από 6.000 ανθρώπους που ζουν σε μια έκταση πολλών μιλίων στην αραιοκατοικημένη αγροτική περιοχή, δήλωσε ο Ντάνιελ Πάτερσον, εκπρόσωπος του εθνικού δάσους της Σιέρα. Είχε διακοπεί το ρεύμα σε περισσότερα από 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις.

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά, μαζί με ελικόπτερα,  αεροσκάφη και μπουλντόζες, και παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες όπως τον ζεστό καιρό, τη χαμηλή υγρασία και την ξηρή βλάστηση που προκλήθηκε από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών, είπε ο Πάτερσον.

Πηγή: skai.gr