Ιταλία - τοπικές εκλογές: Νίκη του κεντροαριστερού Στέφανο Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνα

Ιταλία - τοπικές εκλογές: Νίκη του κεντροαριστερού Στέφανο Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνα

Οι πρώτες προβολές στη βάση των αρχικών αποτελεσμάτων, στις τοπικές εκλογές της Ιταλίας, υποδεικνύουν νίκη του υποψήφιου περιφερειάρχη της κεντροαριστεράς Στέφανο Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνια.

Σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων της εταιρείας δημοσκοπήσεων Swg για το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Mπονατσίνι λαμβάνει το 51,8% των ψήφων, ενώ η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκας Λουτσία Μποργκοντζόνι το 41,5%.

Οι προβολές της εταρείας Opinio Italia για την δημόσια τηλεόραση Rai ωστόσο δίνουν στον Μπονατσίνι πολύ πιο περιορισμένο προβάδισμα, της τάξης του 2,3%.

Στα πρώτα σχόλιά τους, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι χάνει, πιθανόν το προσωπικό του στοίχημα να επικρατήσει στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Σιμόνε Μπενίνι σύμφωνα με τις προβολές συγκεντρώνει μόλις το 4,4% των ψήφων στην Εμίλια Ρομάνια, επιβεβαιώνοντας την κρίση που διέρχεται το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο.

Συνολικά, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς λαμβάνουν, ποσοστό 47,6%, ενώ εκείνα της κεντροδεξιάς το 44,9%.

Στην περιφέρεια της Καλαβρίας, η υποψήφια περιφερειάρχης της κεντροδεξιάς Γιόλε Σαντέλι μοιάζει να οδεύει σε άνετη νίκη: το προβάδισμά της επί του κεντροαριστερού Φιλίπο Κάλιπο φθάνει τις 23 εκατοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ