Ιταλία: Συνελήφθη στη Γαλλία μέλος της «Ντραγκέτα» που καταζητούνταν για 16 χρόνια - Εργαζόταν ως σεφ σε εστιατόριο

Η σύλληψη του 63χρονου Εντγκάρντο Γκρέκο είναι η δεύτερη σημαντικότερη σύλληψη προσώπου που ανήκει στην ιταλική μαφία μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη του «αρχινονού» Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

Ένας ακόμα καταδικασμένος δολοφόνος της ιταλικής μαφίας που διέφευγε από το 2006 συνελήφθη τελικά στη Γαλλία, ενώ εργαζόταν ως σεφ σε ιταλικό εστιατόριο για τουλάχιστον τρία χρόνια έχοντας παράλληλα αλλάξει την ταυτότητά του. 

Η σύλληψη του 63χρονου Εντγκάρντο Γκρέκο είναι η δεύτερη σημαντικότερη σύλληψη προσώπου που ανήκει στην ιταλική μαφία μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη του «αρχινονού» Ματέο Μεσίνα Ντενάρο ο οποίος καταζητούνταν για περίπου 30 χρόνια, σύμφωνα με το BBC.

Και οι δύο άνδρες καταζητούνταν για δολοφονίες που διέπραξαν τη δεκαετία του 1990.

Ο Γκρέκο αποτελούσε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Ντραγκέτα» από την περιοχή της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία. Οι « Ντραγκέτα» θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή μαφιόζικη οργάνωση στην Ιταλία και τα πλοκάμια της απλώνονται σε όλη την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Ο 63χρονος Γκρέκο, καταζητούνταν για τη δολοφονία δύο αδερφών κατά τη διάρκεια ενός «πολέμου της μαφίας» μεταξύ δύο συμμοριών στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 2006 εκδόθηκε πρωτόδικα ένταλμα σύλληψης για τον Γκρέκο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή. Οκτώ χρόνια αργότερα, εγκαταστάθηκε στη γαλλική πόλη Saint-Étienne, νοτιοδυτικά της Λυών, όπου και έπιασε δουλειά ως σεφ σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Ο Γκρέκο άλλαξε την ταυτότητά του και πλέονήταν γνωστός ως Πάολο Ντιμίτριο.

Στην Ιταλία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ενώ παράλληλα είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: skai.gr