Κλείσιμο

Ιταλία: Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος με λοίμωξη του αναπνευστικού

Ο ποντίφικας είχε αναπνευστικές δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες αλλά δεν έχει Covid, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει λοίμωξη του αναπνευστικού και θα χρειαστεί να περάσει «λίγες μέρες» στο νοσοκομείο της Ρώμης, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το Βατικανό.

Σύμφωνα με το BBC Νews, ο ποντίφικας είχε αναπνευστικές δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες αλλά δεν έχει Covid, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πλησιέστερο προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, αναμενόταν να μείνει τη νύχτα στο νοσοκομείο Gemelli, δήλωσε νωρίτερα στο BBC άτομο με άμεση γνώση.

Πηγή νωρίτερα είπε ότι οι ιατρικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε ότι ο Πάπας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για «μερικούς προγραμματισμένους ελέγχους».

Η νέα δήλωση ανέφερε ότι η μόλυνση «θα απαιτήσει μερικές ημέρες κατάλληλης νοσοκομειακής ιατρικής θεραπείας».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκινείται από τα πολλά μηνύματα που έλαβε και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την εγγύτητα και την προσευχή», προστίθεται.

Αυτή είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου για τον Πάπα Φραγκίσκο, 86 ετών, με πολλές εκδηλώσεις και ακολουθίες να έχουν προγραμματιστεί ενόψει του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Η Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων έχει προγραμματιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο και οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα την επόμενη εβδομάδα.

Έχει επίσης προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Ουγγαρία στα τέλη Απριλίου.

Το πρωί της Τετάρτης, προήδρευσε του εβδομαδιαίου γενικού ακροατηρίου του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Αν και φαινόταν να έχει καλή διάθεση, τον είδαν να κάνει μορφασμούς καθώς τον βοηθούσαν να μπει στο όχημά του, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο ποντίφικας υπέφερε από κινητικά προβλήματα που σχετίζονται με το γόνατό του τους τελευταίους μήνες, αναγκάζοντάς τον να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι.

Υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία ενός προβλήματος του παχέος εντέρου στο ίδιο νοσοκομείο της Ρώμης το 2021. Τον Ιανουάριο είπε ότι η κατάσταση είχε επανέλθει.

Παρά τις ασθένειές του, ο Πάπας παρέμεινε ενεργός και έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στο εξωτερικό φέτος. Επισκέφθηκε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν τον Φεβρουάριο.

Τον Ιανουάριο, ο Πάπας ηγήθηκε της κηδείας του προκατόχου του Πάπα Βενέδικτου XVI - ο οποίος ήταν ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε οικειοθελώς για αιώνες. Είπε ότι αυτό οφείλεται σε κακή υγεία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει προηγουμένως ότι μπορεί επίσης να επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματα του Βενέδικτου σε περίπτωση που επιδεινωθεί η υγεία του.

Πηγή: skai.gr