Μια πραγματική, και όχι φιλιμική περιπέτεια, βίωσε κατά τις διακοπές του στη βόρεια Ιταλία ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ. O 60χρονος ηθοποιός και η οικογένειά του βρέθηκε στο επίκεντρο των καταστροφικών πλημμυρών και κατολισθήσεων που έπληξαν τη βόρεια Ιταλία την Τρίτη, καθώς έκαναν διακοπές στην παραθεριστική κατοικία τους στη γραφική λίμνη Κόμο.
 
Όμως όπως οι ήρωες των ταινιών του, ο χολιγουντιανός αστέρας, ο οποίος έχει αγοράσει τη βίλα Oleandra του 18ου αιώνα στο ειδυλλιακό Laglio, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το δήμαρχο Ρομπέρτο Πότσι όπου προσέφερε την υποστήριξή του στους κατοίκους εν μέσω του χάους. 

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι διασώθηκαν αφού το Laglio και άλλες πόλεις που περιβάλλουν τη λίμνη Κόμο κατακλύστηκαν από χειμάρρους όταν σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη χώρα. 

Κορμοί δέντρων και βράχοι παραλίγο να πλήξουν και το σπίτι του αστέρι της ταινίας «Ocean's Eleven» - αλλά ευτυχώς, ο 60χρονος ηθοποιός, η σύζυγός του Αμάλ, 43 ετών και τα τετράχρονα δίδυμα τους δεν τραυματίστηκαν και η περιουσία τους τελικά δεν υπέστη ζημιά, αναφέρει η εφημερίδα The Sun.

«Είναι πολύ χειρότερο από όσο νομίζει κανείς. Ήμασταν στο Cernobbio και ήταν πολύ άσχημα, αλλά εδώ στο Laglio είναι πολύ χειρότερα», δήλωσε ο Κλούνεϊ στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Πιστεύουν (οι κάτοικοι) ότι θα χρειαστούν χρόνια και εκατομμύρια δολάρια πριν επιδιορθωθεί η κατάσταση».

Ο Τζορτζ Κλόυνεϊ όμως έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το Laglio: «Αυτή η πόλη ήταν εδώ για πάντα, θα συνεχίσει να είναι θα βγει πιο δυνατή και θα επανέλθει καλύτερη. Αυτή είναι μια πολύ ανθεκτική πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Ρομπέρτο Πότσι ανάρτησε φωτογραφία του με τον ηθοποιό στο Facebook εστιάζοντας στην αλληλεγγύη. 
 

Πηγή: skai.gr