Κλείσιμο

Ιταλία: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιδρά θετικά στη θεραπεία»

Τι ανέφεραν στο πρακτορείο ANSA πηγές κοντά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ενθαρρυντικά δείχνουν τα νέα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τουλάχιστον σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Ιταλός μεγιστάνας αντιδρά θετικά στη θεραπεία και η λευχαιμία που αντιμετωπίζει είναι αντιμετωπίσιμη δηλώνουν πηγές κοντά στον κ. Μπερλοσκόνι. 

Η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «καταγράφει μια ενθαρρυντική βελτίωση σήμερα σε σύγκριση με χθες. Αν και η κατάσταση απαιτεί τη μέγιστη προσοχή, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αντιδρά θετικά στην αντιβιοτική θεραπεία που αποφασίστηκε για την πνευμονία που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες» 

Η μορφή χρόνιας λευχαιμίας από την οποία πάσχει εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Μπερλουσκόνι -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- δεν είναι σπάνια για άτομα της ηλικίας του (σ.σ 86 ετών) και συνήθως αντιμετωπίζεται με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, επιτρέποντας μια σχεδόν φυσιολογική ποιότητα ζωής. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε νωρίτερα πάντως, αναφέρει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, ο οποίος είναι και ο προσωπικός γιατρός του Καβαλιέρε και Φάμπιο Τσίτσερι.
Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ