Κλείσιμο

Corriere della Sera: Νεκρός ασθενής που έφτασε από την Ελλάδα στο Μιλάνο – Είχε μολυνθεί με τον μύκητα «Candida auris»

Ο ασθενής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Corriere della Sera, είχε φτάσει στην Ιταλία από την Ελλάδα, και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Sacco της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας για εγκεφαλικό

Ένας άνδρας, μολυσμένος με διάφορα πολυανθεκτικά βακτήρια και τον μύκητα Candida auris, πέθανε στο Μιλάνο αναφέρει την Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 

Ο ασθενής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, είχε φτάσει στην Ιταλία από την Ελλάδα, και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Sacco της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας για εγκεφαλικό. 

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, βρέθηκαν αρκετά θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του «Candida auris». 

Ο άνδρας πέθανε το πρωί της Παρασκευής, και είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο του Μιλάνου προ ολίγων ημερών.

Ο «Candida auris» είναι ένας μύκητας στον οποίο έγινε αναφορά για πρώτη φορά το 2009, αφού απομονώθηκε στην Ιαπωνία από το αυτί μιας γυναίκας (εξ ου και «auris»).

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα τα οποία μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες μέρες και δεν βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή δήλωνε την 1η Απριλίου στο Πρακτορείο FM ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης.
 

Πηγή: skai.gr