Ιταλία: «Μαφία»-αστυνομικό τμήμα έκλεισε – Η εγκληματική συμμορία και τα βασανιστήρια - ναρκωτικά (pic)

Μια ομάδα στρατιωτικής αστυνομίας Carabinieri συνελήφθη και το αστυνομικό τμήμα τους έκλεισε αφού οι ανακριτές αποκάλυψαν μια σειρά φερόμενων εγκλημάτων που έλαβαν χώρα στους στρατώνες. 

Οι Carabinieri στη βόρεια πόλη Piacenza είναι ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμό και βασανιστήρια. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τους εισαγγελείς και τους κατοίκους στη βόρεια ιταλική πόλη. «Είμαστε ανέγγιχτοι», ένας από τους υπόπτους φέρεται να είπε σε έναν συνάδελφό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφηκε. 

Οι λογαριασμοί από τις εκμεταλλεύσεις της ομάδας ήταν πρωτοσέλιδα στην Ιταλία την Πέμπτη, και η τοπική εισαγγελέας Γκραζία Πραντέλα είπε ότι «τίποτα που συνέβη σε αυτούς τους στρατώνες δεν ήταν νόμιμο - ήταν ξεκάθαρα εγκληματίες».

Οι ισχυρισμοί διαβάστηκαν σαν τις σελίδες ενός μυθιστορήματος εγκλήματος και πολλά από τα αδικήματα έλαβαν χώρα τις εβδομάδες που η Ιταλία μπήκε σε πανδημία, παρόλο που η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το 2017.

"Ενώ η πόλη Piacenza μετράει τόσους θανάτους από τον κορωνοϊό, αυτοί οι Carabinieri προμήθευαν ναρκωτικά στους εμπόρους ναρκωτικών που ήταν «κολλημένοι» σπίτι χωρίς ναρκωτικά λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοιού ", δήλωσε η εισαγγελέας. Η Piacenza βρίσκεται στη βόρεια περιοχή της Emilia Romagna και υπέστη ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου στην Ιταλία. 

Σύγκρινε αυτό που συνέβη στους στρατώνες με τις πρακτικές των συνδικάτων οργανωμένου εγκλήματος. 

Ύποπτοι που ανακρίθηκαν κακοποιήθηκαν ή και βασανίστηκαν. Μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης έδειξε έναν κρατούμενο με χειροπέδες και γυμνά πόδια με μύτη να αιμορραγεί. 

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που καταγράφηκαν, ένα μέλος του σώματος ακούστηκε να λέει ότι δεν θα τον πιάσουν ποτέ. "Έχω φτιάξει εγκληματική συμμορία, παιδιά! Εν ολίγοις, έχουμε φτιάξει μια πυραμίδα. Στεκόμαστε στην κορυφή - εγώ εσύ και αυτός - είμαστε άθικτοι εντάξει;"

Ο εισαγγελέας είπε ότι οι Carabinieri στους στρατώνες της Λεβάντε ήταν ύποπτοι για εμπορία ναρκωτικών, παραλαβή κλεμμένων περιουσιών, εκβιασμούς, παράνομη σύλληψη, υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας. Ενώ 12 άτομα ήταν υπό έρευνα, πέντε άτομα συνελήφθησαν και ένα έκτο τέθηκε υπό κατ 'οίκον περιορισμό. 

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας στη Βερόνα, ο οποίος έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση, δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα και εργαζόταν σε στενή επαφή με τους συναδέλφους του στο πολιτικό δικαστικό σώμα. 

Οι αποκαλύψεις διακινδύνευαν να αμαυρώσουν την εικόνα 110.000 ανδρών και γυναικών που έκαναν το καλύτερό τους κάθε μέρα για να υπερασπιστούν τις αξίες της στρατιωτικής αστυνομικής δύναμης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας. 

Ωστόσο, αναφέρθηκαν επίσης αναφορές για έναν νεαρό Carabiniere που αρνήθηκε να συμμετάσχει στους ξυλοδαρμούς, τα ναρκωτικά και άλλες φερόμενες παράνομες δραστηριότητες. Η πιο πρόσφατη άφιξη στους στρατώνες, που εντοπίστηκε στις ιταλικές αναφορές ότι είχε τα αρχικά RB, καταγράφηκε να παραπονιέται στον πατέρα του για το τι συνέβαινε. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του, του είπε να μετακομίσει σε ένα τμήμα όπου θα αισθανόταν πιο άνετα

Πηγή: BBC