Ιταλία-Κορωνοϊός: «Παγώνουν» οι πληρωμές δανείων - Κατ' οίκον η Θεία Κοινωνία στους ασθενείς

Η Ιταλίδα υφυπουργός οικονομικών Λάουρα Καστέλι ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai ότι βάσει νέου πακέτου μέτρων που θα εγκριθεί αύριο, θα παγώσει τόσο η πληρωμή τραπεζικών δανείων, όσο και των φόρων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτοασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

Σε ό,τι αφορά την βοήθεια των ασθενών, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την κοινωνία κατ΄οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Στις καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ