Ρώμη κατά Σαλβίνι για το «εμπάργκο» στη Nutella λόγω τουρκικών φουντουκιών!

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στην Ιταλία οι δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι κατά της… Nutella της δημοφιλούς πραλίνας της γείτονος, με το θέμα να παίρνει εθνικές διαστάσεις! Ο γραμματέας της Λέγκα είχε δηλώσει ότι θα πάψει να τρώει Nutella, καθώς στο γλύκισμα χρησιμοποιούνται… τουρκικά κι όχι «ντόπια» φουντούκια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τη χλεύη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στο θέμα παρενέβη και η κυβέρνηση…  

Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέφανο Μπουφάνι απάντησε έντονα στον Σαλβίνι. «Είναι τρελός» δήλωσε ο Μπουφάνι, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων. «Η επίθεσή του σε ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο διαδεδομένα προϊόντα μας είναι απόδειξη» πρόσθεσε για το «εμπάργκο». 

«Η Ferrero (σ.σ που παράγει τη Nutella) είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρείες της Ιταλίας, δίνοντας θέσεις εργασίας σε χιλιάδες ανθρώπους… Είναι αληθές ότι χρησιμοποιούνται τουρκικά φουντούκια, αλλά το 1/4 των φουντουκιών είναι ιταλικά» σημείωσε ο ιταλός υπουργός. «Η ιταλική παραγωγή φουντουκιών δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση για το προϊόν» πρόσθεσε ο Μπουφάνι. 

Πηγή: skai.gr