«Ιστορική αλλαγή» στην ιταλική τηλεόραση - Η κόρη του Μπερλινγκουέρ αφήνει τη Rai για μεταγραφή στον όμιλο Μπερλουσκόνι

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι «η διαπραγμάτευση με τον όμιλο Mediaset, έγινε απευθείας με τον πρόεδρό του και μεγαλύτερο γιό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές, στα χρονικά της ιταλικής τηλεόρασης, επισημοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ρώμη.

Η δημοσιογράφος και επί σειρά ετών διευθύντρια ειδήσεων του Rai Tre, Μπιάνκα Μπερλινγκουέρ, παρουσιάστρια εκπομπών πολιτικής ανάλυσης, αποφάσισε να παραιτηθεί από την ιταλική δημόσια τηλεόραση και να μεταπηδήσει στον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι.

Η δημοσιογράφος, προοδευτικού προσανατολισμού, είναι κόρη του Ιταλού ευρωκομμουνιστή ηγέτη Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, εμπνευστή, μαζί με τον χριστιανοδημοκράτη 'Αλντο Μόρο, της προσπάθειας «Ιστορικού Συμβιβασμού» των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, στην δεκαετία του 1970.

Η διεύθυνση της Rai ευχαρίστησε την Μπερλινγκουέρ «για 34 χρόνια επαγγελματικής προσφοράς» και της ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο για την νέα της σταδιοδρομία». Ο ιταλικός Τύπος, δε, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές «μεταγραφές», στην ιστορία της ιταλικής τηλεόρασης.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι «η διαπραγμάτευση με τον όμιλο Mediaset, έγινε απευθείας με τον πρόεδρό του και μεγαλύτερο γιό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πιερσίλβιο, με τήρηση απόλυτης εχεμύθειας».

Η Μπιάνκα Μπερλινγκουέρ, 63 ετών, αναμένεται να παρουσιάσει, την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, πολιτικό τοκ σόου στο κανάλι Rete 4 του ομίλου Μπερλουσκόνι. Όπως διέρρευσε, βάσει της «συμφωνίας-πακέτο» που υπέγραψε, πρόκειται να μεταπηδήσουν από την Rai Tre στο ιδιωτικό Rete 4 όλοι οι κύριοι συντελεστές της δημοσιογραφικής ομάδας με την οποία συνεργάσθηκε τα τελευταία χρόνια.

Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό του συμβολαίου που υπέγραψε η δημοσιογράφος αλλά, σύμφωνα με αναλυτές, θα έχει τουλάχιστο τριετή διάρκεια και η συνεργασία της αναμένεται να αποφέρει αύξηση των διαφημιστικών εσόδων στα κανάλια Mediaset.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ