Κλείσιμο

Ισχυρότατος σεισμός στο Μεξικό

Συναγερμός στο Μεξικό από ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) η δόνηση ήταν μεγέθους 7,4 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ. Η πρώτη μέτρηση του USGS έκανε λόγο για σεισμό 7,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού η δόνηση ήταν 7,5 Ρίχτερ ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη νότια πολιτεία της Οαχάκα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση του Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό, υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Ονδούρας. 

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί ζημιές λόγω του σεισμού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει πλήρης εικόνα από την Οαχάκα.

Ο Αλμπέρτο Ιμπανές φωτογράφος στην Οαχάκα δήλωσε στο Reuters ότι ο σεισμός ράγισε εσωτερικό τοίχο στο σπίτι του και έριξε κάτω τα βιβλία από τα ράφια. «Όλοι έτρεξαν και βγήκαν στο δρόμο, ήταν πολύ δυνατός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες από την πόλη του Μεξικού ανέφεραν επίσης στο Reuters ότι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές. 

Πηγή: skai.gr