Ιστορικό συλλείτουργο στο Φανάρι με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος μετά από 59 χρόνια

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας.

Ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα στο Φανάρι, καθώς μετά από 59 χρόνια επιστρέφει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Χθες, το συλλείτουργο διήρκεσε συνολικά 5 ώρες περίπου, όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας.

Παρέστησαν Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, Ιεράρχες, κληρικοί και Μοναχοί της υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Εκκλησίας, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας Εξοχ. κ. Dimitar Kovačevski, με πολυμελές κλιμάκιο Υπουργών και συνεργατών του, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., με επί κεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Αδελφότητος τους, “Παναγία η Παμμακάριστος”, Εντιμολ. Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής  Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα αυτής  Εντιμ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Γενικοί Πρόξενοι της Ουκρανίας Εντιμ. κ.Roman Nedilskyi, και της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας Εντιμ. κ. Aktan Ago, η Πρόξενος της Ελλάδος Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, πιστοί από την Πόλη, και πλήθος προσκυνητών από την Ελλάδα, από τη Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας και άλλες χώρες.

Από τη Βόρεια Μακεδονία ήρθαν ο πρωθυπουργός και δύο υπουργοί.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 10 Ιουνίου στα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΑΝΑΡΙ

ΦΑΝΑΡΙ

ΦΑΝΑΡΙ

ΦΑΝΑΡΙ

Πηγή: skai.gr