Κλείσιμο

Ιστορίες επιτυχίας: 10 άτομα που έγιναν εκατομμυριούχοι μετά τα 40 – Ανάμεσα τους 1 Ελληνίδα

Αν εξαιρεθούν οι ιστορίες για επιχειρηματίες όπως το φαινόμενο Μαρκ Ζούκερμπεργκ που ξεκίνησε ο δρόμος προς την επιτυχία πολύ νωρίς μέσα από τις φοιτητικές τους εστίες ή τις αποθήκες των πατρικών τους, έρευνες, όπως η έρευνα του καθηγητή του MIT Pierre Azoulay, ο οποίος ανέλυσε 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους που ίδρυσαν εταιρείες μεταξύ του 2007 και του 2014 - καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες που ιδρύθηκαν από άτομα άνω των 40 είναι ακόμα πιο επιτυχημένες.

Σύμφωνα με το BusinessInsider,  τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν μεταξύ άλλων ο Σταν Λι, δημιουργός βιβλίων κόμικ και «πατέρας» των «Fantastic Four» που γνώρισε την επιτυχία στα 39 του, ο Ντόναλντ Φίσερ που στα 40 του και χωρίς να έχει ιδέα από λιανικό εμπόριο, άνοιξε μαζί με τη γυναίκα του το πρώτο κατάστημα της μετέπειτα αλυσίδας «Gap» όπως και η Ελληνίδα Αριάνα Χάφινγκτον που ίδρυσε την Huffington Post, στην ηλικία των 55 ετών.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους επιτυχημένους μετά τα 40:


1. Ο Σταν Λι δημιούργησε το πρώτο του κόμικ, το «Fantastic Four», κοντά στα 39α γενέθλιά του το 1961. Τα επόμενα χρόνια δημιούργησε το θρυλικό Marvel Universe, οι χαρακτήρες του οποίου, όπως ο Spider-Man και οι X-Men έγιναν θρύλοι.

2.Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών και δεν είχε καμία εμπειρία στο λιανικό εμπόριο όταν αυτός και η σύζυγός του Ντόρις άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Τα ρούχα της Gap γρήγορα έγιναν μόδα και σήμερα η εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ιματισμού παγκοσμίως.

3. Η Βέρα Γουάνγκ ήταν σκέιτερ και δημοσιογράφος πριν εισέλθει στη βιομηχανία μόδας στην ηλικία των 40 ετών. Σήμερα είναι μια από τους κορυφαίους σχεδιαστές γυναικείων ενδυμάτων παγκοσμίως.

4.Ο Σαμ Γουόλτον είχε μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα στο λιανικό εμπόριο στα 20 και τα 30 του χρόνια, αλλά η αλματώδης πορεία του προς την πραγματική επιτυχία ξεκίνησε στην ηλικία των 44 ετών, όταν ίδρυσε το πρώτο κατάστημα Wal-Mart στο Ρότζερς του Αρκάνσας το 1962.

5. Ο Χένρι Φορντ ήταν 45 ετών όταν δημιούργησε το επαναστατικό αυτοκίνητο Model T το 1908.

6. Ο Τζακ Κόβερ εργαζόταν ως επιστήμονας για τη NASA και την IBM πριν γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας στα 50 του με τη δημιουργία του πυροβόλου όπλου Taser το 1970.

7. Ο Ταϊκιχίρο Μόρι ήταν ακαδημαϊκός που έγινε επενδυτής ακινήτων στην ηλικία των 51 ετών όταν ίδρυσε την Mori Building Company. Οι καταπληκτικές επενδύσεις του τον έκαναν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο το 1992, με καθαρή αξία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

8. Ο Ρέι Κροκ ήταν πωλητής συσκευών milkshake πριν εξαγοράσει McDonald’s στην ηλικία των 52 ετών το 1954. Αυτός ανέπτυξε το μεγαλύτερο franchise του κόσμου στον τομέα του γρήγορου φαγητού.

9. Ο Χάρλαντ Σάντερς, γνωστός ως συνταγματάρχης Σάντερς, ήταν 62 όταν πήρε το franchise των KFC το 1952. Πώλησε την επιχείρηση franchise για 2 εκατομμύρια δολάρια 12 χρόνια αργότερα.

10. Η Aριάνα Χάφιγκτον ίδρυσε την Huffington Post σε ηλικία 55 ετών. Αρχικά εργάστηκε ως πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας, ωστόσο έγινε διάσημη χάρη στην επιτυχία της ψηφιακής έκδοσης των ΜΜΕ της . Πούλησε αργότερα την HuffPost στην AOL για 315 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Business Insider