Ισραήλ προς Σουηδία: Η Μέση Ανατολή πιο περίπλοκη από τα έπιπλα ΙΚΕΑ

Με το ειρωνικό σχόλιο ότι κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πιο περίπλοκη από τα συναρμολογούμενα έπιπλα της σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, απάντησε την Πέμπτη το ισραηλινό ΥΠΕΞ στην σημερινή απόφαση της Στοκχόλμης να αναγνωρίσει την Παλαιστινιακή Αρχή ως κράτος.

Η Σουηδία προέβη σήμερα (30 Οκτωβρίου) σε επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Margot Wallstrom, λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Στοκχόλμη δεσμεύτηκε να προβεί στην αμφιλεγόμενη κίνηση.

Ενίσχυση εξτρεμιστών

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Avigdor Liberman, μίλησε κατά της απόφασης της Σουηδίας, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή απόφαση που ενισχύει τους εξτρεμιστές».

Είπε ότι ο μόνος τρόπος για να έρθουν σε μια συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους είναι μέσω διαπραγματεύσεων, και μέτρα όπως αυτό ενισχύουν μόνο τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις των Παλαιστινίων.

«Είναι πάρα πολύ κακό που η κυβέρνηση της Σουηδίας επέλεξε να υιοθετήσει το μέτρο αυτό που κάνει μεγάλη ζημιά και δεν έχει κανένα όφελος. Η Σουηδία πρέπει να καταλάβει ότι οι σχέσεις στη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο περίπλοκες από ό, τι τα συναρμολογούμενα έπιπλα της εταιρείας IΚΕΑ», είπε ειρωνικά.
Πηγή: Πηγή: EurActiv.gr