Ισπανία: Οι 16 κάτοικοι ενός χωριού φωτογραφίζονται... γυμνοί για να το σώσουν από τον αφανισμό - Δείτε βίντεο

Οι 16 εναπομείναντες κάτοικοι αποφάσισαν να τραβήξουν την προσοχή στον συντηρητικό νότο με γυμνές τους φωτογραφίες τις οποίες και στη συνέχεια τύπωσαν σε ένα ημερολόγιο που δημιούργησαν

Μια πρωτότυπη ιδέα για να διαφημίσουν το χωριό τους που κινδυνεύει να αφανιστεί βρήκαν οι κάτοικοι του ισπανικού χωριού, Peña Zafra de Abajo σύμφωνα με το ρεπορτάζ της DW.

Οι 16 εναπομείναντες κάτοικοι αποφάσισαν να τραβήξουν την προσοχή στον συντηρητικό νότο με γυμνές τους φωτογραφίες τις οποίες και στη συνέχεια τύπωσαν σε ένα ημερολόγιο που δημιούργησαν.

«Έπρεπε να συμπράξω, δεν έχουμε κόσμο. Έχουμε ελάχιστους κατοίκους, δεν θα μείνει κανείς εδώ» λέει στην Deutsche Welle, o Χουάνχο  Πέρεζ, αγρότης στο επάγγελμα.

«Θα ήθελα να μας βλέπουν όπως και τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων. Πληρώνουμε φόρους όμως νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι εδώ στο μικρό χωριό μας» υποστηρίζει με τη σειρά της η Αντονία Περέα Τορτόζα η οποία επίσης συμμετέχει στην πρωτότυπη αυτή ιδέα. Η 30χρονη κοινοτάρχης του χωριού Λουσία Νικολά Περέα ήταν και εκείνη που είχε την ιδέα για ένα ημερολόγιο. 

«Δεν είναι απλώς κάτι σαν απελευθέρωση. Καταργούμε κάθε κλισέ. Δεν πρόκειται για εικόνες με καλογυμνασμένα σώματα. Είναι κανονικοί άνθρωποι. Ο καθένας μπορεί να δείξει αυτό που είναι. Είναι πολύ διαφορετικές φωτογραφίες αυτές, από τις γυμνές φωτογραφίες που γνωρίζουμε» αναφέρει.

Δεν είναι γνωστό αν το ημερολόγιο θα προσελκύσει κόσμο, ωστόσο το χωριό έχει γίνει διάσημο ήδη σε όλη την Ισπανία και ετοιμάζει το επόμενο ημερολόγιο.

Πηγή: DW