Ιράν: To Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο μαυσωλείο της Σιράζ - Στους 13 οι νεκροί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν - Η κυβέρνηση του Ιράν θα κυνηγήσει τους υπεύθυνους - Νεκρός Φρουρός της Επανάστασης στην πόλη Μαλαγιέρ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε ένα μαυσωλείο της πόλης Σιράζ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο, αναθεωρημένο προς τα κάτω απολογισμό.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι η επίθεση «δεν θα μείνει αναπάντητη».

Νεκρός Φρουρός της Επανάστασης στην πόλη Μαλαγιέρ

Ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν έπεσε νεκρό μετά τα πυρά που δέχθηκε "από ταραξίες" σήμερα, στη δυτική πόλη Μαλαγιέρ, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, 40ή ημέρα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

"Ένα από τα μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης με έδρα την πόλη Μαλαγιέρ, στην επαρχία Χαμαντάν, σκοτώθηκε όταν πυροβολήθηκε εξ επαφής από κάποιους ηγέτες των ταραχών στην επαρχία", μετέδωσε το IRNA.

Η 22χρονη Ιρανή κουρδικής καταγωγής Αμινί πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ τελούσε υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης. Ο θάνατος της πυροδότησε εδώ και έναν και πλέον μήνα διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή: skai.gr