Ιρανός αρσιβαρίστας αρνήθηκε να φορέσει σε αγώνες μπλούζα του τρομοκράτη Σουλεϊμανί

Ο παρασημοφορημένος Ιρανός αρσιβαρίστας Αμίρ Ασαντολαχζαντέχ ζητά άσυλο στη Νορβηγία από τον Νοέμβριο για να αποφύγει την εκτέλεση ή τα βασανιστήρια στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν επειδή αρνήθηκε να φορέσει ένα μπλουζάκι του αείμνηστου τρομοκράτη Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο Σουλεϊμανί ήταν ο πιο ισχυρός στρατιωτικός διοικητής του ιρανικού καθεστώτος, ο οποίος επέβλεψε τη δολοφονία περισσότερων από 600 Αμερικανών στρατιωτικών και δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020 από αμερικανικό χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ο Αμίρ Ασαντολαχζαντέχ είπε στον αθλητικό δημοσιογράφο του CNN, Ντον Ρίντερλ  ότι ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών του Ιράν τον πίεσε να φορέσει το T-Shirt.

«Αρνήθηκα να φορέσω τη φανέλα και ήρθα αντιμέτωπος με απειλές», είπε ο Αμίρ Ασαντολαχζαντέχ , προσθέτοντας «Εάν αρνηθείς να φορέσεις τη φανέλα, μετά την επιστροφή σου στο Ιράν, τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου θα αντιμετωπίσετε προβλήματα».

Ο Αμίρ Ασαντολαχζαντέχ συνέχισε ότι "Και θα σας φέρονται σαν κάποιον που είναι ενάντια στο καθεστώς και κάποιος που αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί μας. Η ζωή σας μπορεί επίσης να βρίσκεται σε κίνδυνο".

Πηγή: jpost.com