Ιράν: Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν στα πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα των διαδηλωτών

Σύμφωνα με γιατρούς της χώρας που μίλησαν στην ιστοσελίδα Guardian,οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν σε διαφορετικά σημεία τις γυναίκες από τους άνδρες

Στο κεφάλι, το στήθος και τα γεννητικά όργανα πυροβολούν οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας τους διαδηλωτές, που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με τοπικούς γιατρούς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Guradian, γιατροί και νοσοκόμες – που περιέθαλψαν τους διαδηλωτές κρυφά για να αποφύγουν τη σύλληψη –  ανέφεραν ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά την πρακτική αυτή που εφαρμόζουν οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας με τις γυναίκες να φτάνουν συχνά με διαφορετικά τραύματα από τους άνδρες, οι οποίοι είχαν πιο συχνά σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στα πόδια, τους γλουτούς και τις πλάτες τους.

Φωτογραφίες που παρασχέθηκαν από γιατρούς στην Guardian μαρτυρούν τις πληγές που έχουν οι τραυματίες σε όλο τους το σώμα από τους πυροβολισμούς που έχουν δεχτεί από τις δυνάμεις ασφαλείας από κοντινή απόσταση. 

κεφαλι

Η Guardian μίλησε με 10 επαγγελματίες γιατρούς που προειδοποίησαν για τη σοβαρότητα των τραυμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη σε εκατοντάδες νεαρούς Ιρανούς. Μάλιστα, οι πυροβολισμοί στα μάτια γυναικών, ανδρών και παιδιών είναι ιδιαίτερα συχνοί, ανέφεραν οι γιατροί.

Ένας από τους γιατρούς υποστηρίζει ότι οι αρχές πυροβολούν σε διαφορετικά σημεία άνδρες και γυναίκες «επειδή θέλουν να καταστρέψουν την ομορφιά αυτών των γυναικών».

πλατη

«Θεράπευσα μια γυναίκα στα 20 της, η οποία πυροβολήθηκε στα γεννητικά της όργανα από δύο σφαιρίδια. Δέκα άλλα σφαιρίδια είχαν σφηνωθεί στο εσωτερικό του μηρού της. Αυτά τα 10 σφαιρίδια αφαιρέθηκαν εύκολα, αλλά αυτά τα δύο σφαιρίδια ήταν μια πρόκληση, επειδή ήταν σφηνωμένα ανάμεσα στην ουρήθρα και το κολπικό άνοιγμα», είπε ο γιατρός. «Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κολπικής λοίμωξης, οπότε της ζήτησα να πάει σε έναν έμπιστο γυναικολόγο. Είπε ότι διαμαρτυρόταν όταν μια ομάδα περίπου 10 πρακτόρων ασφαλείας έκανε κύκλους και την πυροβόλησε στα γεννητικά της όργανα και στους μηρούς».

Μερικοί επαγγελματίες υγείας κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας, ότι αγνόησαν τις πρακτικές ελέγχου των ταραχών, όπως το να πυροβολούν στα πόδια και να αποφεύγουν να πυροβολούν ζωτικά όργανα.

Ένας γιατρός από το Karaj, μια πόλη κοντά στην Τεχεράνη, ανέφερε με τη σειρά του ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «πυροβολούν τα πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα των γυναικών επειδή έχουν ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας και θέλουν να απαλλαγούν από τα σεξουαλικά τους κόμπλεξ πληγώνοντας τις νέες γυναίκες».

Πηγή: skai.gr