Ιράκ: Δύο πεσμεργκά σκοτώθηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος

Δύο πεσμεργκά, μαχητές του Ιρακινού Κουρδιστάν, σκοτώθηκαν σε επίθεση που οι αρχές αποδίδουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, οι «τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους» επιτέθηκαν σε ένα οδόφραγμα των πεσμεργκά στην περιοχή Ζέργκα Ζαούρ του βόρειου Ιράκ, σε απόσταση 55 χλμ. βορειοδυτικά του Κιρκούκ και «δυστυχώς δύο μαχητές πεσμεργκά» σκοτώθηκαν.

Η Ζέργκα Ζαούρ βρίσκεται σε μια ζώνη πλούσια σε πετρέλαιο που την διεκδικούν τόσο η Βαγδάτη όσο και οι περιφερειακές αρχές του Αρμπίλ. Στα τέλη του 2017 οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους θέσεις τις οποίες κατείχαν οι Κούρδοι μαχητές στην επαρχία του Κιρκούκ επί τρία χρόνια. Σήμερα οι πεσμεργκά παραμένουν στην περιφέρεια Αλτούν Κούμπρι, όπου βρίσκεται η Ζέργκα Ζαούρ.

Η επίθεση σημειώθηκε τέσσερις ημέρες έπειτα από μια άλλη, που επίσης αποδίδεται στο αυτοαποκαλούμενο ΙΚ, σε ένα χωριό της επαρχίας Ντιγιάλα, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.

Οι τζιχαντιστές παραμένουν απειλή και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον χωρικών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο βόρειο Ιράκ, κυρίως στην περιοχή του Κιρκούκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ