Τρία παιδιά νεκρά στην Ινδονησία από την άγνωστη ηπατίτιδα - Ποια συμπτώματα παρουσίασαν

Εντείνεται ολοένα και περισσότερο η ανησυχία στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά της άγνωστης ηπατίτιδας σε παιδιά.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ινδονησία, τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τις παρενέργειες της ασθένειας, ανεβάζοντας τη λίστα των θανάτων σε όλον τον κόσμο σε τέσσερις.

Οι τρεις περιπτώσεις της άγνωστης ηπατίτιδας που είχαν τραγικό τέλος για τα παιδιά, καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Τζακάρτα. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα στο γενικό νοσοκομείο της πόλης και ανακοινώθηκαν επισήμως από το υπουργείο Υγείας της χώρας ως ύποπτα της άγνωστης μορφής ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν στα παιδιά ήταν ναυτία, έμετος, βαριά διάρροια, πυρετός, ίκτερος, επιληπτικές κρίσεις και απώλεια συνείδησης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η επίσημη έκθεση για τα αίτια θανάτου, σύμφωνα όμως με τα τοπικά ΜΜΕ και δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Υγείας, τα τρία παιδιά κατέληξαν από την άγνωστη μορφή ηπατίτιδας, η οποία, πλέον συνελήφθη και αριθμεί πάνω από 200 περιστατικά σε όλον τον κόσμο.

Η ηλικία των παιδιών αναμένεται να γίνει γνωστή με την επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr