ΗΠΑ: Συνελήφθη για απάτες ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος - Το ψεύτικο προφίλ που «πουλούσε» στον κόσμο

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε στους ανθρώπους ως ένας πλούσιος διαπραγματευτής της Wall Street, με ένα σημαντικό αριθμό ακινήτων, εξαιρετικός παίκτης βόλεϊ, αστέρι στο κολέγιο, παιδί μεταναστών και ανοιχτά ομοφυλόφιλος

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζορτζ Σάντος, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα από την εκστρατεία του, είπε ψέματα στο Κογκρέσο για το εισόδημά του και εξαπάτησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων. O Σάντος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές και θα οδηγηθεί σε δίκη.

George Santos

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Σάντος παρότρυνε τους υποστηρικτές του να κάνουν δωρεές σε μια εταιρεία με το ψευδές πρόσχημα ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν για την υποστήριξη της εκστρατείας του. Αντ 'αυτού, τα χρησιμοποίησε για προσωπικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ρούχων γνωστών και ακριβών σχεδιαστών, της αποπλήρωσης των πιστωτικών καρτών του και της αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων.

Ο Σάντος κατηγορείται επίσης ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά του σε έντυπα του Κογκρέσου, καθώς επίσης και ότι υπέβαλε αίτηση και έλαβε επιδόματα ανεργίας ενώ εργαζόταν ως περιφερειακός διευθυντής μιας επενδυτικής εταιρείας που έκλεισε η κυβέρνηση το 2021 λόγω ισχυρισμών ότι ήταν σχέδιο Ponzi.

George Santos

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Breon Peace δήλωσε ότι το κατηγορητήριο «επιδιώκει να καταστήσει τον Σάντος υπεύθυνο για διάφορα υποτιθέμενα δόλια σχέδια και θρασύτατες ψευδείς δηλώσεις».

«Συνολικά, κατηγορούν τον Σάντος ότι βασίστηκε σε επανειλημμένη ανεντιμότητα και εξαπάτηση για να ανέβει στις αίθουσες του Κογκρέσου και να πλουτίσει», δήλωσε ο Peace.

Ο Σάντος παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη και οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λονγκ Άιλαντ, όπου αναμενόταν να εμφανιστεί στο δικαστήριο αργότερα μέσα στην ημέρα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα χρήματος, κλοπή δημόσιου χρήματος και ψευδείς δηλώσεις στο Κογκρέσο.

George Santos

Ερωτηθείς από το Associated Press την Τρίτη, ο Σάντος είπε ότι δεν γνώριζε τις κατηγορίες.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Σάντος

Ο Σάντος, 34 ετών, εξελέγη στο Κογκρέσο το περασμένο φθινόπωρο μετά από μια εκστρατεία που βασίστηκε σε ένα καλοστημένο, όπως όλα δείχνουν, ψέμα καθώς παρουσιάστηκε στον κόσμο ως ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί το «αμερικανικό όνειρο».

George Santos

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε στους ανθρώπους ως ένας πλούσιος διαπραγματευτής της Wall Street, με ένα σημαντικό αριθμό ακινήτων, εξαιρετικός παίκτης βόλεϊ, αστέρι στο κολέγιο, παιδί μεταναστών και ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Στην πραγματικότητα, ο Σάντος δεν εργαζόταν στις μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που ισχυριζόταν ότι τον είχαν προσλάβει, δεν πήγε στο κολέγιο, δεν δημιούργησε μόνος του τα πλούτη του και η μισή ιστορία της οικογένειάς του ήταν ψέμα, ενώ εκτός από αυτόν πλούτιζαν και οι συνεργάτες του αφού έρευνες έδειξαν ότι μετέφερε υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Ο Σάντος έχει αντιμετωπίσει ποινικές έρευνες στο παρελθόν

Όταν ήταν 19 ετών, αποτέλεσε αντικείμενο ποινικής έρευνας στη Βραζιλία για ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε κλεμμένες επιταγές για να αγοράσει αντικείμενα σε κατάστημα ρούχων. Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν εκ νέου την υπόθεση.

George Santos

Το 2017, ο Σάντος κατηγορήθηκε για κλοπή στην Πενσυλβάνια, αφού οι αρχές δήλωσαν ότι χρησιμοποίησε χιλιάδες δολάρια σε δόλιες επιταγές για να αγοράσει κουτάβια από εκτροφείς σκύλων. Αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε αφού ο Σάντος ισχυρίστηκε ότι το μπλοκ επιταγών του είχε κλαπεί και ότι κάποιος άλλος είχε πάρει τα σκυλιά.

Πηγή: skai.gr