Σκάνδαλο για τους Ρεπουμπλικανούς: Πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τενεσί κατηγορείται για ξέπλυμα

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκλεν Κασάντα και ο στενότερος συνεργάτης του επιτελείου του κατηγορούνται σε ομοσπονδιακή έρευνα για διαφθορά.

Νέο σκάνδαλο αντιμετωπίζουν οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τενεσί, Γκλεν Κασάντα, (στο κέντρο στη φωτογραφία) συνελήφθη από το FBI για δωροδοκία και απόπειρα ξεπλύματος χρήματος.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός και ο στενότερος συνεργάτης του επιτελείου του κατηγορούνται σε ομοσπονδιακή έρευνα για διαφθορά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασάντα και ο Κέιντ Κόθρεν εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις εξουσίας τους συνεργαζόμενοι με έναν άλλο βουλευτή – του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμα γνωστό - προκειμένου να διοχετεύσουν χρήματα σε λογαριασμούς τους. 

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησαν μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών η οποία απέκρυψε την εμπλοκή τους. 

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλαβαν τόσο τον Κασάντα όσο και τον Κόθρεν στις κατοικίες τους το πρωί. 

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες μια άλλη Ρεπουμπλικανή βουλευτής, η Ρόμπιν Σμιθ, παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ενώ αντιμετώπιζε ομοσπονδιακές κατηγορίες που αφορούσαν τον Κασάντα. Ο Κασάντα δεν κατονομαζόταν ευθέως σε αυτά τα δικαστικά έγγραφα, αλλά το κατηγορητήριο κατέδειξε ότι θα προκύψουν περισσότερες κατηγορίες από την έρευνα για διαφθορά.

Πηγή: skai.gr