Σατανιστές επιχειρούν να εισχωρήσουν σε σχολεία στις ΗΠΑ - Σάλος με εκδήλωση στην Πενσυλβάνια

Η σατανιστική οργάνωση Satan Temple έχει αρχίσει να εισχωρεί σε σχολεία και να επηρεάζει παιδιά σε διάφορές περιοχές των ΗΠΑ

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από γονείς στην κομητεία της Βόρειας Υόρκης, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, μετά την έγκριση που δόθηκε από αξιωματούχους, προκειμένου να διεξαχθεί εκδήλωση της οργάνωσης Satan Temple σε σχολείο.

Οι υπεύθυνοι ενέκριναν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης του North High School του Ντίλσμπουργκ για την επιστροφή στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, που διοργανώνει η οργάνωση Satan Temple. Η εκδήλωση αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια προκειμένου να εισχωρήσει στο σχολείο ως After School Satan Club, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η σατανική οργάνωση επιχείρησε να ιδρύσει ένα παράρτημα του After School Satan Club σε ένα σχολείο τον Απρίλιο, αλλά οι προσπάθειές της συνάντησαν την άρνηση του σχολικού συμβουλίου.

Η Jennifer McAllister, κάτοικος της κομητείας Perry, είπε τον Απρίλιο ότι η ιδέα είναι «τρελή». «Έβγαλαν ήδη τον Θεό από τα σχολεία, τώρα θα αφήσουν τον Σατανά να μπει, είναι απλά τρελό», δήλωσε.

Ο Lucien Graves, ο συνιδρυτής του Satanic Temple, είπε ότι η ομάδα αναζητά «άλλη θρησκευτική εκπροσώπηση». «Δεν αποδοκιμάζουμε, ούτε παραπονιόμαστε για κανέναν που έχει μια εκδήλωση προσευχής ή κάτι παρόμοιο», είπε ο Γκριβς. «Γίνεται πρόβλημα, σοβαρό πρόβλημα, όταν επιτρέπεται μια εκδήλωση προσευχής πίσω στο σχολείο, αλλά δεν επιτρέπεται καμία άλλη θρησκευτική αναπαράσταση».

Πρόσθεσε ότι οι γονείς θα πρέπει να δουν το γεγονός από την άποψη της Πρώτης Τροποποίησης. «Μιλάμε για την υποστήριξη των θεμελιωδών πυλώνων της δημοκρατίας και της Πρώτης Τροποποίησης», είπε.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τη βραδιά προσευχής που φιλοξενείται από το Dillsburg Community Worship and Prayer.

Η Σχολική Περιφέρεια της Βόρειας Υόρκης είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν υποστηρίζει τη δραστηριότητα εξωτερικών ομάδων, αλλά λέει ότι επιτρέπει στους οργανισμούς να νοικιάζουν εγκαταστάσεις.

Η οργάνωση Satanic Temple έχει προσπαθήσει να ιδρύσει After School Satan Clubs σε σχολεία σε όλη τη χώρα που διαθέτουν λειτουργικό θρησκευτικό κλαμπ.

Τον Μάιο, προσπάθησε να αποκτήσει παρουσία στα σχολεία της κομητείας Guilford στη Βόρεια Καρολίνα, προκαλώντας οργή στους γονείς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Ένας ιστότοπος για το «After School Satan Club» αναφέρει ότι η ομάδα συνεδριάζει σε «επιλεγμένα» δημόσια σχολεία όπου συναντώνται «Good News Clubs και άλλες θρησκευτικές λέσχες» και αναφέρει ότι οι λέσχες ιδρύονται κατόπιν αιτήματος μελών της κοινότητας.

Πηγή: skai.gr