Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στο Τζάκσονβιλ

Πρόκειται για ένα λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, εισήλθε σε κατάστημα της περιοχής και άρχισε να πυροβολεί. Εκτιμάται ότι έδρασε μόνος.

Το φυλετικό μίσος ήταν, σύμφωνα με τον σερίφη του Τζάκσονβιλ, Τ.Κ. Γουότερς, το κίνητρο του ένοπλου άνδρα που σκότωσε εχθές τρεις αφροαμερικανούς σε κατάστημα της περιοχής και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Μισούσε τους μαύρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σερίφης του Τζάκσονβιλ, της  πολυπληθέστερης πόλης της Φλόριντας. Τον περιέγραψε ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας πως έδρασε μόνος. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, ανέφερε. Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.

«Τα εγκλήματα που υποκινούνται από φυλετικό μίσος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το FBI», τόνισε από την πλευρά της η ειδική πράκτορας Σέρι Ονκς, εξηγώντας πως έχουν σκοπό να απειλήσουν και να εκφοβίσουν μια ολόκληρη κοινότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ