Προσφυγές κατά της απαγόρευσης ηλεκτρονικού τσιγάρου στη Μασαχουσέτη

Ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, κατέθεσαν μήνυση κατά της πολιτείας της Μασαχουσέτης και ζητούν να χαρακτηριστεί αντισυνταγματική η απόφασή της να απαγορεύσει για τέσσερις μήνες την πώληση όλων των ατμιστικών προϊόντων.

Στη Μασαχουσέτη απαγορεύθηκε η πώληση όλων των ηλεκτρονικών τσιγάρων, των υγρών αναπλήρωσης καπνού αλλά και μαριχουάνας, η χρήση της οποίας είναι νόμιμη στην συγκεκριμένη πολιτεία, με τις αρχές να επικαλούνται λόγους δημόσιας υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, ερευνούν μια περίεργη πνευμονολογική ασθένεια που φέρεται να σχετίζεται με το άτμισμα από την οποία έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους 12 άτομα και έχουν νοσήσει 805.

Στην αγωγή που κατέθεσαν καταστηματάρχες, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρεται ότι η απαγόρευση έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), πως είναι ασφαλής η χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων χορήγησης νικοτίνης (ENDS) και των καπνικών υγρών.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), απηύθυνε σύσταση προς τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα υγρό αναπλήρωσης που περιέχει THC, την κύρια ψυχοτρόπο ουσία της κάνναβης, καθώς φαίνεται πως σχετίζεται με την πνευμονολογική ασθένεια που έχει εμφανιστεί.

Πηγή: skai.gr