ΗΠΑ: Πολιτικός που παρέστη στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Ο Χέρμαν Κάιν, Ρεπουμπλικάνος πολιτικός που ήταν υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012, διαγνώστηκε με τον νέο κορωνοϊό λίγες ημέρες αφότου παραβρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμας.

Ο Κάιν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ατλάντας, όπως αναφέρεται στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Κάιν είχε παραβρεθεί στην προεκλογική συγκέντρωση της Τάλσα, στην οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες συνωστίστηκαν χωρίς να φορούν μάσκες. «Ήμουν εκεί! Η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης και συναρπαστική», έγραψε στον λογαριασμό του μετά τη συγκέντρωση της 20ής Ιουνίου. Ανήρτησε επίσης μια φωτογραφία του ίδιου και άλλων υποστηρικτών του Τραμπ που δεν φορούσαν μάσκα.

Την Δευτέρα ο Κάιν ενημερώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 και μέχρι την Τετάρτη είχε παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας Covid-19, ώστε να χρειάζεται νοσηλεία. Είναι 74 ετών και ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πού μολύνθηκε ο κ. Κάιν αλλά γνωρίζουμε ότι είναι μαχητής, ότι νίκησε καρκίνο τετάρτου σταδίου. Με τη βοήθεια του Θεού, αισιοδοξούμε ότι θα αναρρώσει γρήγορα και πλήρως» συνεχίζει η ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είχε ζητήσει να μην καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μια εκδήλωση στο Όρος Ράσμορ της Νότιας Ντακότας όπου θα παραστεί ο Τραμπ για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου. «Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για την εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος Τραμπ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ», έγραψε στην ανάρτησή του την Τετάρτη.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η χρήση μάσκας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 128.000 Αμερικανούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ