ΗΠΑ: Παραδόθηκε ο 84χρονος που πυροβόλησε ανήλικο επειδή χτύπησε κατά λάθος την πόρτα του σπιτιού του

Ο 84χρονος αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση πρώτου βαθμού και ένοπλη εγκληματική ενέργεια

Ο ηλικιωμένος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε δύο φορές τον αφροαμερικανό έφηβο Ραλφ Γιαρλ βρίσκεται πλέον στα χέρια των αμερικανικών αρχών, αφού παραδόθηκε. Ο Άντριου Λέστερ, 84 ετών, παραδόθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλέι στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, το απόγευμα της Τρίτης. 

Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση πρώτου βαθμού και ένοπλη εγκληματική ενέργεια.

Ralf Yarl

Ραλφ Γιαρλ/ Facebook

Ο Ραλφ Γιαρλ, 16 ετών, πυροβολήθηκε δύο φορές όταν ο Λέστερ εμφανίστηκε στην εξώπορτα του σπιτιού του, το οποίο απέχει μόλις ένα τετράγωνο από το ακίνητο από το οποίο περίμεναν να τους παραλάβουν τα μικρότερα δίδυμα αδέρφια του. 

Ο Λέστερ συνελήφθη αρχικά στις 14 Απριλίου, ώρες μετά τους πυροβολισμούς, και υποστήριξε στην αστυνομία ότι «φοβήθηκε μέχρι θανάτου» όταν ο Γιαρλ στάθηκε στην εξώπορτά του. Στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερος με τη γνώμη της εισαγγελίας της κομητείας Κλέι, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες έξι ημέρες αργότερα.

Οι γονείς του εφήβου τού είχαν ζητήσει να παραλάβει τα 13χρονα δίδυμα αδέλφια του από ένα σπίτι στο Κάνσας Σίτι. Ο Ραλφ μπέρδεψε τη διεύθυνση και πήγε σε λάθος σπίτι. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr