ΚΑΙΡΟΣ

Ετοιμάζει «σόου» ο Τραμπ - Θέλει να του βάλουν χειροπέδες για να εμφανιστεί στο δικαστήριο για την υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς»

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υποστήριξε ότι εάν χρειαστεί, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεμένος πισθάγκωνα

Με... χειροπέδες θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ όπως αποκάλυψε στου συμβούλους του, σε περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν για την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση της πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υποστήριξε ότι εάν χρειαστεί, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεμένος πισθάγκωνα. Θα παραδοθεί στις αρχές χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση για να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, προκειμένου να μετατρέψει την διαδικασία σ' ένα «σόου» δείχνοντας στους Αμερικανούς ότι έχει πέσει θύμα πολιτικής δίωξης. Η εμμονή του αυτή να παρουσιαστεί με αυτό τον τρόπο είναι γιατί ανησυχεί πως αν εμφανιστεί στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης ή αν αρχίσει το κρυφτό στο δικαστικό μέγαρο,  θα τον έκαναν να φαίνεται αδύναμος ή σαν χαμένος, όπως σχολίασαν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του. 

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι απώτερος στόχος της εμφάνισης του Τραμπ με χειροπέδες στο δικαστήριο είναι να αλιεύσει τις ψήφους Αμερικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Η νομική του ομάδα φέρεται να τον συμβούλεψαν να παραδοθεί ήσυχα την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζοντας μια εξ αποστάσεως εμφάνισή του στο δικαστήριο, επικαλούμενοι ακόμη και ανησυχίες για την ασφάλειά του.

Ωστόσο, ο Τραμπ φέρεται να απέρριψε αυτή την πρόταση, δηλώνοντας σε διάφορους συμμάχους του το Σαββατοκύριακο, ότι δεν τον νοιάζει αν κάποιος τον πυροβολήσει, γιατί έτσι θα γινόταν «μάρτυρας».

Παραμένει αβέβαιο πότε το δικαστήριο του Μανχάταν θα ανακοινώσει το κατηγορητήριο για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελ που θα μπορούσε να κάνει τον Τραμπ τον πρώτο αμερικανό πρόεδρο εν ενεργεία ή πρώην, που θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τραμπ κατηγορείται από τον Δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν για υπόθεση στην οποία, το 2016 φέρεται μέσω του πρώην δικηγόρου του να έδωσε το ποσό των 130 χιλιάδων δολαρίων στην τότε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει και να μην αποκαλύψει τις σχέσεις που διατηρούσε μαζί του δεδομένου ότι βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Πηγή: skai.gr