ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ήταν κοντά στον Τραμπ - Πρέπει να εξεταστεί άμεσα για κορωνοϊό

Ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν οφείλει να εξεταστεί άμεσα για κορωνοϊό, καθώς «μοιράστηκε» την ίδια σκηνή με τον πρόεδρο Τραμπ την Τρίτη το βράδυ για τις ανάγκες της τηλεμαχίας, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής του αμερικανικού δικτύου CNN καθηγητής Σάντζεϊ Γκούπτα.

«Πρέπει να εξεταστεί άμεσα. Έχει έρθει κοντά σε κάποιον που έχει Covid» είπε χαρακτηριστικά ο Γκούπτα.

Οι έως στιγμής πληροφορίες δεν αναφέρουν συμπτώματα του ιού στον Τραμπ. Μάλιστα, ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι αυτός και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ είναι «και οι δύο καλά». Αλλά «όπως καλά γνωρίζετε καλά, μπορείτε να είστε μεταδοτικός πριν αναπτύξετε μερικά από τα συμπτώματα - στην προσυμπτωματική περίοδο», προειδοποίησε ο Γκούπτα, κάνοντας αναφορά στη σύμβουλο του Τραμπ Χόουπ Χικς που μπήκε στο ίδιο αεροπλάνο με αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του για να τους συνοδεύσει στο Κλίβελαντ για το πρώτο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν.

Στην τηλεμαχία της Τρίτης ο Μπάιντεν και ο Τραμπ παρέμειναν σε διαφορετικά σημεία της σκηνής, στα δικά τους βάθρα.Ο Μπάιντεν μπορεί και να στεκόταν αρκετά μακριά από τον Τραμπ για να αποφύγει τη μόλυνση - αλλά «αν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους, θα μπορούσατε να σκεφτείτε τον ιό σαν τον καπνό»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατρικός ανταποκριτής του CNN. Εξάλλου, δεν είναι γνωστό εάν οι δύο άνδρες είχαν περισσότερες επαφές στα παρασκήνια ή πίσω από τις κάμερες.
 

Πηγή: skai.gr