Κογκρέσο: Ο Μιτς Μακόνελ δηλώνει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του παρότι «πάγωσε» σε δηλώσεις του - Βίντεο

"Ο επικεφαλής Μακόνελ εκτιμά τη συνεχή υποστήριξη των συναδέλφων του και σχεδιάζει να υπηρετήσει πλήρως τη θητεία του"

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη αμερικανική Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, αναφέρθηκε στις εικασίες για το μέλλον του, καθιστώντας σαφές ότι σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία του, παρά τις ανησυχίες για την υγεία του.

«Ο επικεφαλής Μακόνελ εκτιμά τη συνεχή υποστήριξη των συναδέλφων του και σχεδιάζει να υπηρετήσει πλήρως τη θητεία του στη δουλειά που τον εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία», δήλωσε εκπρόσωπός του στο Politico.
 

Ως Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της Γερουσίας, η τρέχουσα διετής θητεία του Μακόνελ πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2025. Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στους συναδέλφους του να αποφασίσουν εάν θα τον επανεκλέξουν.

Νωρίτερα φέτος, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο μακροβιότερος επικεφαλής κόμματος στη Γερουσία. 

Οι ανησυχίες για την υγεία του ΜακΚόνελ εντάθηκαν μετά από ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων την Τετάρτη. Σταμάτησε απότομα να μιλάει, φαινόταν να έχει «παγώσει»και μετά τον απομάκρυναν από το μικρόφωνο.

Λίγο αργότερα, ο ΜακΚόνελ επέστρεψε στη συνέντευξη Τύπου ασυνόδευτος και διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά. Όταν ρωτήθηκε αν μπορούσε να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά του, απάντησε «ναι». Το γραφείο του εξήγησε ότι αποχώρησε για λίγο επειδή «αισθάνθηκε ζαλάδα».

Πηγή: skai.gr