ΗΠΑ-Νιου Τζέρσεϊ: Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καθιστά υποχρεωτική τη μάσκα στα σχολεία

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι πρόκειται να ανακοινώσει ότι όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου, θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στο σχολείο τους, όταν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, το φθινόπωρο, ανακαλώντας προηγούμενη απόφασή του.

Η αλλαγή στάσης του Μέρφι αντικατοπτρίζει την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και των νοσηλειών, λόγω της μεταδοτικότερης παραλλαγής Δέλτα που πλήττει Πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, όπως είναι το Νιου Τζέρσεϊ.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Νιου Τζέρσεϊ τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 105%, σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται σε επίσημα δεδομένα. Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 92% μέσα σε έναν μήνα.

Τον περασμένο μήνα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέκρουσαν πρύμναν και συνέστησαν να φορούν μάσκα όλοι οι μαθητές και οι εργαζόμενοι σε σχολεία, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Ορισμένες μεγάλες σχολικές περιφέρειες, όπως εκείνες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στις τάξεις. Αντιθέτως στη Φλόριντα, όπου στα νοσοκομεία καταγράφεται ρεκόρ ασθενών, ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις με εκτελεστικό διάταγμά του απαγόρευσε στα σχολεία της Πολιτείας να υποχρεώσουν τους μαθητές να φορούν μάσκα.

Την περασμένη εβδομάδα, τα μισά κρούσματα και νοσηλείες στις ΗΠΑ καταγράφονταν σε επτά Πολιτείες: τη Φλόριντα, το Τέξας, το Μισούρι, το Άρκανσο, τη Λουιζιάνα, την Αλαμπάμα και το Μισούρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ