Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε 10 ρωσικές ναυτικές οντότητες

Στον απόηχο των ρωσικών ναυτικών επιχειρήσεων εναντίον ουκρανικών λιμανιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν τα απαραίτητα τρόφιμα και σιτηρά στον κόσμο, οι ΗΠΑ σήμερα επιβάλλουν κυρώσεις σε ρωσικές ναυτικές οντότητες», δήλωσε ο Μπλίκεν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις σε 10 ρωσικές ναυτικές οντότητες μετά τις ρωσικές επιχειρήσεις εναντίον ουκρανικών λιμανιών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Έχουμε δεσμευτεί να επιβάλουμε πρόσθετες σοβαρές κυρώσεις στον Πρόεδρο Πούτιν για τον ασυνείδητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Στον απόηχο των ρωσικών ναυτικών επιχειρήσεων εναντίον ουκρανικών λιμανιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν τα απαραίτητα τρόφιμα και σιτηρά στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα επιβάλλουν κυρώσεις σε ρωσικές ναυτικές οντότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπλίκεν.

Οι οντότητες που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις περιλαμβάνουν εταιρείες που επηρεάζουν διαφορετικές πτυχές της ναυτικής ικανότητας της Ρωσίας. Μία από τις εταιρείες που έχουν επιβληθεί κυρώσεις είναι μια εταιρεία μπαταριών, η Rigel, η οποία είναι προμηθευτής του ρωσικού ναυτικού για περισσότερα από 15 χρόνια, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, επιβλήθηκαν κυρώσεις για ένα κεντρικό ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας, το Elektropribor, το οποίο παράγει ένα σύστημα πλοήγησης για ρωσικά μαχητικά πλοία. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουν τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία – είτε αυτές είναι από αέρος, είτε από ξηρά είτε από θάλασσα. Αυτά τα μέτρα στέλνουν ένα απλό μήνυμα: το Κρεμλίνο πρέπει να τερματίσει τη βάναυση εκστρατεία του εναντίον της Ουκρανίας», κατέληξε ο Μπλίνκεν.

Πηγή: skai.gr