ΗΠΑ - Νέα καταγγελία 37χρονης για απρεπέστατο σχόλιο του Κουόμο: «Αν ήμουν σκύλος…»

Η 37χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε δημοσίως τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση ισχυρίστηκε ότι είχε δηλώσει ότι αν ήταν σκύλος θα την «καβαλούσε». 

Η Μπόιλαν, πρώην βοηθός του κυβερνήτη, αποκάλυψε το απρεπέστατο σχόλιο του Κουόμο σε μια μακρά συνέντευξη στο περιοδικό New Yorker, λέγοντάς του ότι ο Κουόμο το έκανε το 2018 μετά από μια συνάντηση που είχαν στο μέγαρο του κυβερνήτη. 

Η Μπόιλαν είναι μία από τις επτά γυναίκες που υπέβαλε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του κυβερνήτη, λέγοντας ότι έκανε το σχόλιο αφότου ο σκύλος του Κουόμο – ένας γερμανικός ποιμενικός ονόματι Κάπτεν – όρμησε πάνω της όταν την είδε. 

Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης έκανε το απρεπέστατο σχόλιό του, με την 37χρονη να σκέφτεται ότι ήταν «επιπέδου τρίτης δημοτικού». «Απλώς το αγνόησα» δήλωσε. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σχόλιο από εκπρόσωπο του κυβερνήτη. Η Μπόιλαν κατηγόρησε τον Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση σε μια σειρά από tweets το Δεκέμβρη και στη συνέχεια περιέγραψε την φερόμενη προκλητική συμπεριφορά του κυβερνήτη σε μια λεπτομερή ανάρτηση στον ιστότοπο Medium. 

Παρά τις προτροπές υψηλόβαθμων αξιωματούχων να υποβάλει την παραίτησή του, με τελευταία του Τζο Μπάιντεν, ο Άντριου Κουόμο επιμένει ότι δεν προτίθεται να το κάνει. 

Πηγή: skai.gr