Κλείσιμο

Βουλή των Αντιπροσώπων: To μαρτύριο της σταγόνας για τον Μακάρθι – 13η ήττα, αλλά πιο κοντά στην εκλογή του

Ένας ακόμη από τους «αντάρτες» Ρεπουμπλικάνους βουλευτές τάχθηκε υπέρ του Κέβιν Μακάρθι - Το Σώμα θα προχωρήσει τώρα σε… 14η ψηφοφορία

To μαρτύριο της σταγόνας υφίσταται ο Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος υπέστη 13η ήττα, αλλά βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην εκλογή του στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ένας ακόμη από τους «αντάρτες» Ρεπουμπλικάνους βουλευτές τάχθηκε υπέρ του Κέβιν Μακάρθι, στη 13η ψηφοφορία που διεξήχθη. Ωστόσο, αν και αρχίζει να διαφαίνεται κάποιο «φως στο τούνελ» για τον μετριοπαθή πολιτικό, οι 214 ψήφοι που συγκέντρωσε και πάλι δεν αρκούσαν για να εκλεγεί αφού χρειάζεται τουλάχιστον 218.

Το Σώμα θα προχωρήσει τώρα σε… 14η ψηφοφορία.

Έξι ψήφους έλαβε από τους «τραμπικούς αντάρτες» ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν από το Οχάιο και 212 ο Δημοκρατικός Χακίμ Τζέφρις.
 

Ο ίδιος ο Μακάρθι είχε προβλέψει πριν από την έναρξη της διαδικασίας ότι θα σημειωνόταν «κάποια πρόοδος» αν και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δεν εμφανίζονταν τόσο αισιόδοξοι. «Έχουμε ακόμη δρόμο», είπε ο Ραλφ Νόρμαν, που έχει αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Μακάρθι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ