ΗΠΑ: Η ρωσική ναυαρχίδα συνεχίζει να φλέγεται - Φέρεται να κατευθύνεται στη Σεβαστούπολη

Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” συνεχίζει να φλέγεται και ότι υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ το πλοίο φέρεται να κατευθύνεται προς τη Σεβαστούπολη, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι φαίνεται πως εξακολουθεί να υπάρχει φωτιά στο πλοίο και να υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το πλοίο πιστεύεται ότι υπέστη σημαντικές ζημιές.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα ανέφερε ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου απομακρύνθηκε και ελήφθησαν μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ