Γιούχαραν Τραμπ και Μελάνια ενώ απέτιαν φόρο τιμής στην Γκίνσμπεργκ!

Ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο γιούχαρε την Πέμπτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την «Πρώτη Κυρία» Μελάνια Τραμπ ενόσω απέτιαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ. «Καταψηφίστε τον!» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε περισσότερο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε την Τρίτη ότι θα επιλέξει μεταξύ πέντε γυναικών το πρόσωπο που θα διαδεχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Γκίνσμπεργκ. Την επιλογή του θα ανακοινώσει το Σάββατο και θα επιδιώξει να γίνει πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου η ψηφοφορία στη Γερουσία για την επικύρωση. Η απόφαση του Τραμπ για αλλοίωση της σύνθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου προεκλογικά έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αμερικανική κοινή γνώμη, ακόμα και στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.

Λόγω πανδημίας, το Ανώτατο Δικαστήριο παραμένει κλειστό στο κοινό από το Μάρτιο. Μετά την τελετή της Τετάρτης, η σορός της Γκίνσμπεργκ εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην είσοδο του κτιρίου, όπου θα παρέμενε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. 

Την Παρασκευή, η σορός της θα μεταφερθεί στο Καπιτώλιο, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο για μία άλλη γυναίκα, τη Ρόζα Παρκς, μορφή του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, τη δεκαετία του ’50. 

Η Γκίνσμπεργκ θα ταφεί την επόμενη εβδομάδα, σε στενό κύκλο, στο εθνικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον.

Πηγή: skai.gr