Κλείσιμο

Σύγκρουση ΗΠΑ - Μόσχας για τον Nord Stream : Είναι «γελοίο» να υπονοεί η Ρωσία ότι εμείς ευθυνόμαστε για τις διαρροές

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία διαδίδει παραπληροφόρηση εδώ και πολύ καιρό και το κάνει ξανά σε αυτήν την περίπτωση»

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ μετά τους σαφείς υπαινιγμούς που άφησε η Μόσχα σήμερα ότι πίσω από τις ζημιές στον Nord Stream 1 και 2 κρύβονται οι ΗΠΑ. 

«Είναι γελοίο» η Ρωσία να υπονοεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ευθύνονται για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, επισήμανε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία διαδίδει παραπληροφόρηση εδώ και πολύ καιρό και το κάνει ξανά σε αυτήν την περίπτωση», είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγες ώρες νωρίτερα, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να απαντήσει εάν εμπλέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες στις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πράξη την απειλή τους», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη σε δήλωση του Μπάιντεν στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Ουάσινγκτον θα «έβαζε τέλος» στον Nord Stream 2 αν η Μόσχα επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία.

«Η Ευρώπη πρέπει να μάθει την αλήθεια», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr