Εκτός κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο κροίσος Μπλούμπεργκ

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα, την επομένη της απογοητευτικής για τον ίδιο «Σούπερ Τρίτης», ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών και ότι θα στηρίξει τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Πριν από τρεις μήνες, έθεσα υποψηφιότητα για τις προεδρικές για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, αποσύρομαι από την κούρσα για τον ίδιο λόγο: για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή κατέστη σαφές ότι αν συνέχιζα να ήταν πιο δύσκολο να φτάσουμε» στον στόχο αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρώντας ότι είναι «ο καλύτερος» υποψήφιος για να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο Μπλούμπεργκ δαπάνησε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια, από την προσωπική του περιουσία, για να προωθήσει την υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ