Κλείσιμο

ΗΠΑ – Εκλογές - Στρατόπεδο Τραμπ: Οι εκλογές αυτές δεν έχουν τελειώσει

To επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση την Παρασκευή αναφέροντας ότι οι εκτιμήσεις που θέλουν τον Τζο Μπάιντεν νικητή των προεδρικών εκλογών είναι «ψευδείς», διαμηνύοντας ότι ο Τραμπ πρόκειται να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι εκλογές αυτές δεν έχουν τελειώσει. Η ψευδής πρόβλεψη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή βασίζεται σε αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες που απέχουν πολύ από τα τελικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο γενικός σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ Ματ Μόργκαν.

«Η Τζόρτζια οδηγείται σε επανακαταμέτρηση, όπου είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρούμε ψήφους που συλλέγονται παράτυπα και όπου ο Πρόεδρος Τραμπ θα επικρατήσει τελικά. Υπήρξαν πολλές παρατυπίες στην Πενσυλβανία, συμπεριλαμβανομένου του ότι αξιωματούχοι των εκλογών εμποδίζουν τους εθελοντές νομικούς παρατηρητές μας να έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε περιοχές καταμέτρησης των ψήφων (...) Στη Νεβάδα, φαίνεται να υπάρχουν χιλιάδες άτομα που ψήφισαν άκυρα. Τέλος, ο Πρόεδρος πρόκειται να κερδίσει την Αριζόνα καθαρά».

 «Ο Μπάιντεν βασίζεται σε αυτές τις πολιτείες για την ψεύτικη αξίωσή του για τον Λευκό Οίκο, αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα επανεκλεγεί» υποστηρίζει ο Μόργκαν.

Ο Μπάιντεν προηγείται πλέον στην Πολιτεία της Τζόρτζια (16 μεγάλοι εκλέκτορες), ενώ πήρε προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια (20 μεγάλοι εκλέκτορες), με την ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται.

Πηγή: skai.gr